Yamaha MusicCast RX-A780

€999,00 €699,00 Incl. btw
Artikelnummer: RXA780

De Yamaha RX-A780 is een 7.2 Surround Receiver met MusicCast, Dolby Atmos en DTS:X. Deze nieuwe 80-series maakt deel uit van de nieuwste premium AVENTAGE productlijn van Yamaha en is uitgerust met de modernste features en technologie op audiovisueel gebied zoals 4K Ultra-HD, Dolby Vision en Hybrid Log-Gamma.

Yamaha AVENTAGE receivers beantwoorden aan het 'Total Purity Concept' wat betekent dat Yamaha alle interne audiocircuits opnieuw heeft ontworpen en voedingen op diverse cruciale vlakken heeft verbeterd. Op het gebied van geluidskwaliteit gaat Yamaha in de AVENTAGE lijn zelfs zover dat uitsluitend wordt gekozen voor de best klinkende componenten, meest hoogwaardige materialen en toepassing van resonantie-dempende technologieën.

Yamaha maakt het zelfs mogelijk om de extra versterkeruitgang voor zone B, de back surround kanalen te gebruiken voor bi-amping van de stereo frontkanalen. Hiermee is de Yamaha RX-A780 behalve als het hart van een high-end home cinema omgeving ook perfect geschikt als hoogwaardige 2-kanaals stereo receiver voor de echte muziekliefhebber.

 

Connectiviteit

De Yamaha RX-A780 is voorzien van een voldoende aansluitingen om al je audio en video bronnen op aan te sluiten. De RX-7680 heeft onder meer 5 HDMI-ingangen, een phono aansluiting, twee analoge lijningangen, een analoge video ingang, twee digitale Toslink ingangen en twee digitale coaxiale S/PDIF ingangen. Hiernaast heeft de RX-A780 twee HDMI uitgangen waarvan een met ARC en een pre-out uitgang voor twee subwoofers.

 

Multifunctioneel gemak

De Yamaha RX-A780 is voorzien van een conventionele FM tuner en is tevens uitgerust met een DAB+ tuner, zodat je radiostations via de ether kunt beluisteren in een kristalheldere digitale geluidskwaliteit. Wil je graag muziekbestanden streamen via een muziekserver, Bluetooth, Spotify Connect of via Apple Airplay; met de RX-A780 kan het allemaal.

Voor een optimale beleving van muziek en films heeft Yamaha haar eigen YPAO-roomcorrectie technologie ingebouwd. Met de meegeleverde meetmicrofoon stelt de RX-A780 zich geheel automatisch in op de ruimte zodat je onder elke omstandigheid kunt genieten van een realistische surround beleving in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit.

 

MusicCast

De Yamaha RX-A780 maakt onderdeel uit van de Yamaha MusicCast multiroom-familie en kan via de gratis te downloaden Yamaha MusicCast controller volledig met een smartphone worden bediend. In slechts een paar stappen is er via deze app een MusicCast omgeving opgezet en krijg je bovendien toegang tot vele tienduizenden internetradiostations en de streamingdiensten Napster, Tidal en Deezer.

 

Kanalen: 7.2
Uitgangsvermogen: 160 W per kanaal (8 ohms, 1 kHz, 10% THD, 1-ch driven)
HDMI in-/-uitgang: 5 / 2
HDMI versie: 4K, 60p, 4:4:4, 3D, ARC, CEC, HDCP2.2, HDR10, Dolby Vision, HLG, BT.2020
Analoge Ingangen: 3 x Stereo RCA, 1 x Phono, 1 x 3.5mm Stereo Jack (voorkant)
Digitale Ingangen: 1 x Optisch, 2 x Coaxiaal, 1 x USB (voorkant)
Hoofdtelefoonuitgang: Ja
Decoders: Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Surround, DTS:X, DTS HD Master Audio
Ondersteunde Bestandsformaten: MP3, WMA, MPEG4 AAC, WAV, FLAC, AIFF, ALAC, DSD
Streaming Diensten: Spotify, Qobuz, TIDAL, Deezer, Napster, Juke
Radio: Internetradio, FM, DAB+
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen